Не подценявай деня за почивка!

Атлетик блог (35)

Има една простичка формула:

Ефект от тренировка = Тренировка х Възстановяване

Просто казано, ако приемем, че Т (тренировка) е една единица за типична сесия в залата, тогава, за да може ТЕ (тренировъчен ефект) действително да разкрие ползите от тренировката, В (възстановяване) трябва да бъде поне равно на едно.

Тревожната истина, която стои зад проблема

Голяма част от хората не се възстановява адекватно след тренировка. Освен това, ако страдаш от недостиг в диапазона на движение, трябва да се съсредоточиш върху него преди всичко, тъй като той има огромно влияние върху останалата част от уравнението.

Всъщност, ако направиш грешката на новобранеца – само да се тревожиш за тренировъчния аспект от уравнението, тогава никога няма да постигнеш какъвто и да е прогрес.

Няколко съвети, които да ти помогнат да се възстановяваш по-адекватно

Умората – какво е всъщност и как да я преборим

Атлетик блог (31)

„Постоянно съм уморен“ е често чувано оплакване. Отпадналостта и умората са често срещани проблеми. Почти винаги, обаче, те не са медицински проблеми, а такива, които могат да бъдат преодолени чрез промяна в начина на живот.

Умората може да се отрази отрицателно върху работата, семейния живот и социалните взаимоотношения. Умората има репутацията на неясен и труден за определяне от лекарите проблем и, поради тази причина, много хора с такива трудности рядко ги споделят на лекуващите ги.

Лекарите, които са наясно с това, вземат проблема сериозно и се опитват да определят основната причина. Има много причини, поради които хората се уморяват, но пък и има и много начини за преодоляване на ситуацията. Днес ще разгледаме и причините и начините за отстраняването им, но преди това нека видим какво представлява умората.

Новини от Атлетик Фитнес

Направихме допитване (анкета), както някои от вас знаят, за да чуем мнението и оценката ви за нашите услуги, с цел да ги подобрим и усъвършенстваме за вас.

Как да водим тренировъчен дневник?

20160627_165815

Когато стане въпрос за тренировъчен дневник, 9 от 10 трениращи нямат или никога не са имали. Това е една огромна грешка. Тренировъчният дневник е най-важната съставна част от тренировъчния план, а без да планираме успеха, то на практика ние планираме провала си.