• Home
 • Блог
 • Хранене
 • Приемай тези 5 богати на протеин храни, ако искаш да качиш мускулна маса

Приемай тези 5 богати на протеин храни, ако искаш да качиш мускулна маса

Атлетик блог 4 (1)

Храната, която приемаш при тренировъчна програма за трупане на мускули, е много важна. Именно тя е причината както за успеха, така и за провала на много хора във фитнеса.

 

Когато става въпрос за изграждане на маса от чисти мускули, най-критичната част от цялата програма е диетата. Можеш да прекараш и целия ден във фитнеса, вдигайки тежести, но ако не следваш правилния хранителен режим, никога няма да направиш тялото на мечтите си.

 

Тялото разчита основно на храната и хранителните добавки, за да създаде благоприятна среда за развитие на мускулите. Въпреки че възможностите за избор днес са безкрайни, има няколко незаменими храни, които са в шопинг листа на всеки, който иска да натрупа мускулна маса.

 

В тази статия ще ти разкрием 5 от най-богатите на протеин храни, които трябва да консумираш, ако искаш да направиш мускули.

 1. Яйца

Възможно най-добрият източник на протеин. Белтъчините от яйцето имат биологична стойност 100, което ги прави мярка за сравнение с всичи останали източници на протеин. Едно средно голямо яйце съдържа между 6 и 7 грама първокласен протеин. Белтъчините са разделени по равно между жълтъка и белтъка, но за сметка на това абсолютно всички мазнини са концентрирани в жълтъка. Този факт прави яйчения белтък една от най-чистите форми на протеин.

 1. Пилешки гърди

Бялото пилешко месо е богато на протеин и бедно на мазнини. Това автоматично го прави превъзходен избор за едно добро фитнес хранене. В 100 грама месо ще получите малко над 20 гр протеини и под 5 гр мазнини. Пилешките гърди са може би сред най-разпространените продукти във фитнес менюто на много трениращи и има защо.

Атлетик блог 4 (2)

 1. Риба тон

Чудесен източник на високопротеинова и нискомаслена храна. Сто грама консервирана риба тон в собствен сос ще ви даде почти 20 гр чист протеин и само един грам мазнини. Това прави избора на риба тон доста примамлив, тъй като само в една консерва имаме цели 36 грама протеин и то първокласен.

 1. Телешко филе

Е, това вече е тежката артилерия.

Телешкото месо си е чиста проба източник на протеин за здрави и големи мускули. То е богато на креатин, който от своя страна подпомага за нарaстването на силата и мускулната маса на трениращия. В 100 грама телешко филе получавате почти 30 гр протеин и под 10 гр мазнини.

 1. Извара

Идеален нискобюджетен протеин. Това, че цената на изварата е ниска, не бива да заблуждава – протеините в нея са екстра качество! Нискомазнинният й профил я прави идеална за целите на едно добро фитнес хранене. 100 гр нискомаслена извара дава цели 18 гр протеин и под 2 гр мазнини.

 

Ако целта ти е да натрупаш маса от чисти мускули, не трябва да приемаш „празни калории”, които нямат друга функция, освен да карат тялото ти да трупа излишни мазнини. Трябва внимателно да избереш и комбинираш правилните храни и добавки и да ги включиш в дневното си меню. А ако включиш петте супер-храни за изграждане на силни мускули, за които говорихме в тази статия, със сигурност ще имаш тялото на мечтите си, и то съвсем скоро.

Разбира се, тренировъчната програма също има огромна важност. Във всички фитнеси на Атлетик можеш да се консултираш с нашите сертифицирани инструктури, които ще подходят персонално и ще ти направят режим, с който ще постигнеш целта си за най-кратко време.

Само членовете на Атлетик Фитнес могат да се възползват от 10 персонални тренировки със сертифициран инструктор САМО за 99 лв.

За повече информация, свържи се с нас, попитай на рецепция или закупи карта онлайн.

 

Trackback from your site.

Коментари (2)

 • Найден Исапов

  |

  Здравейте! Можете ли да направите подобен списък (топ 5 със най-високо съдържание на протеин) и за разтителните храни? Благодаря!

  Отговори

  • athleticadm

   |

   Здравейте Найден и благодарим за проявения интерес и предложение! Ще се опитаме в скоро време да отговорим на очакванията Ви и да публикуваме статия на подобна тема, или поне която да разисква това. Оставаме на разположение, екипът на Атлетик Фитнес

   Отговори

Напиши коментар

Трябва да сте влезли, за да коментирате.