7 правила за сваляне на килограми

11.2015 3 СЕДЕМ ПРАВИЛА ЗА СВАЛЯНЕ НА КИЛОГРАМИ

  1. Калории всичко започва от тях. Ние постоянно приемаме и изразходваме калории. Този кръговрат започва още от нашето раждане и спира след смъртта ни. Нещата са прости – ако приемаме повече калории, отколкото изгаряме, то имаме калориен излишък, а това е предпоставка за покачване на тегло. И обратно, ако приемаме по-малко калории, отколкото изгаряме, то изпадаме в калориен дефицит и съответно намаляваме теглото си.

  1. Първо протеина – след като уточнихме за важността на калориите и техния дефицит в споменатия случай, то най-важната част от тях трябва да е от качествени източници на белтъчини като: пилешко и пуешко месо, риба, яйца, извара и други обезмаслени млечни продукти.
  1. Ограничете въглехидратите – въглехидратите са предпочитан източник на енергия за нашето тяло, но ако искаме да топим мазнини, то е добре да ги ограничим. Калорийният дефицит и ограничаването на въглехидрати ще принуди тялото ни да прибегне към мазнините по нас, които са нищо друго освен енергиен запас.
  1. Яжте здравословни мазнини – когато ограничим въглехидратите, то все пак ще трябва да допълним остатъка от калории с нещо вместо тях. Освен протеина, който трябва да е първи избор, то добре е да приемаме храни, които са източник на здравословни мазнини, като маслини, бадеми, фъстъчено масло, без съдържание на захар и други ядки.
  1. Тренирайте – тренировките с тежести са най-добрият начин за трансформиране на тялото, а когато се свалят килограми, те стават оше по-важни. Тренирайки с тежести, вие запазвате максимално наличната си мускулатура. Тя от своя страна, когато е активизирана, повишава метаболизма на тялото, което пък е благоприятно за топенето на мазнини. Съхранете мускулите си и стопете мазнините – само така тялото ви ще придобие коренно различен вид.
  1. Кардио – без кардио няма да мине! Е разбира се това не означава, че трябва да висите на бягащата пътечка по цял ден, но все пак… Най-добрият момент за кардио е сутрин на гладно или след тренировка с тежести. Три или четири кардио тренировки по 30-40 минути седмично е повече от достатъчно.
  1. Всичко заедно – сега трябва да съберем всичко заедно. Искаме да свалим килограми и ето рецептата: калориен дефицит, достатъчно протеин, ограничаване на въглехидратите, малко здравословни мазнини, здрави тренировки с тежести и кардио за добавка.

 

Ако имате да сваляте килограми за морето, то не чакайте последния момент, а започнете от сега!

 

Trackback from your site.

Напиши коментар

Трябва да сте влезли, за да коментирате.